Oppskrift: Boller med kesam og vaniljekrem i svingene

boller

 

Disse bollene er så gode. Lov meg at du tester dem ut!
Mamma og jeg laget dem sammen når jeg var på besøk hjemme i Kilsund. Lengter…

 

50 gram smør
5 dl melk eller vann
1 beger kesam
2 egg (kan sløyfes)
100 g gjær for søte deiger
1, 5 dl sukker
1 ts kardemomme
0,5 ts salt
17 dl hvetemel

FYLL:
2 dl vaniljekrem
Eventuelt rosiner

 

Smelt smør og tilsett melk, kesam og egg og varm blandingen til den er fingervarm.
Smuldre gjær i litt av den fingervarme væsken.
Elt sammen væsken, gjær, sukker, kardemomme, sukker, litt salt og mesteparten av melet.
Elt til deigen er smidig og slipper bakebollen.
Heves i 30-40 minutter.
Del deigen i to emner og kjevl ut til et rektangel.
Smør på vaniljekrem og rull sammen.
Skjær opp i biter og sett på stekebrett.
Etterhev nå i ca 50 minutter.
Pensle med egg og stek i 10-12 minutter på 225 grader.

Kan også toppes med melis og kokos. Da blir det nesten som skoleboller😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s