Oppskrift: Piadina

IMG_4847

 

2 ts tørrgjær
0,6 dl vann
500 g hvetemel
2 ts salt
1 ss olivenolje
2 1/2 dl mineralvann

Hell gjæren i vannet og la stå 5 minutter før du rører om.
Bland mel og salt i bakebollen. Lag en grop i midten og hell i gjærblandingen, oljen og 1 1/2 dl av mineralvannet.

Rør inn melet. Tilsett så mye av mineralvannet som er igjen til du får en fast og fuktig deig.

Kna deigen på lett melet bakebord i 10 minutter.

Legg deigen i en ren bolle og dekk med kjøkkenhåndklær. Hev i ca 1 1/2 time.

Del deigen i 8 emner og kjevle ut med litt mel.

Sett en stekepanne over middels varme i 10 minutter.

Legg brødet i pannen og stikk med gaffel over hele brødet. Stek ca 5 minutter. Snu ganske ofte på det så det ikke svir seg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s