Oppskrift: Søsterkake

IMG_4256

 

25 g gjær til søt deig
75 g smør
2 dl melk
3 ss sukker
1 ts kardemomme
1 egg
7 dl hvetemel

Fyll:
50 g romtemperert smør
4 ss sukker
2 ts kanel

Fyll 2:
1 dl vaniljekrem

Pensling:
1 sammenvispet egg
1 dl melis
1 ss vann

Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er fingervarmt.
Rør gjæren ut i væsken.
Rør inn sukker, kardemomme, egg og halvparten av melet.
Elt deigen til den er balnk og smidig.
Dekk til og hev i 45 minutter.

Rør sammen smør, sukker og kanel til fyll.
Bruk ferdig vaniljekrem.

Ha i resten av melet i deigen og elt sammen.
Kjevle ut til et stort rektangel.

Smør kanelsmøret over og rull deigen sammen på langs.
Skjær i 4 cm tykke skiver.
Sett skivene med litt avstand til hverandre i en smurt springform.
Dekk til og hev i 30 min.

Lag en fordypning i hver bit og putt i en skje med vaniljekrem.
Pensle med egg før den stekes på 200 grader i 35 minutter.

Ringle over melisglasur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s