Mat: Fløtegratinerte poteter

IMG_3177 2

 

Mandelpoteter
1 stor løk
1 hvitløksfedd
3 dl fløte
1 buljongterning
200 g revet ost

Skrell poteter og skjær i tynne skiver.
Skjær løken i tynne strimler. Rasp hvitløk. Stek løkene til den er gyllenbrun.
Legg de delte potetene i en bolle og hell over fløte og krydre med salt og pepper.
Når løken er ferdig stekt blandes det inn med potetene.
Hell over 1 dl vann i stekepanna. Tilsett buljong og la koke til terningen er løst opp.
Hell dette over potetene. Rør godt og hell i en ildfast form.
Topp med ost.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 1 time.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s